Skip to content

România Viitorului – o nouă abordare în domeniile cercetării, inovării și antreprenoriatului

Marți, 6 septembrie, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează evenimentul România Viitorului, un forum care va include o expoziție de prezentare a rezultatelor activității de cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o sesiune de paneluri și discuții din zona cercetării și antreprenoriatului.

La evenimentul găzduit de Universitatea POLITEHNICA din București, vor participa Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă, și reprezentanți din partea Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

„România Viitorului este nu doar un eveniment în premieră, ci un punct de cotitură în paradigma cercetării și inovării românești și o declarație de asumare a unei transformări bazate pe un parteneriat solid între mediul public și sectorul privat, în plan intern și global.

Implicarea partenerilor de la Comisia Europeană și Banca Mondială confirmă încrederea că România se află pe drumul cel bun și avem toate șansele să devenim o voce puternică la nivel internațional. De asemenea, prezența Prim-Ministrului României, Nicolae Ciucă, este un semnal de susținere la cel mai înalt nivel, demersul făcând parte din efortul continuu al Guvernului de a promova parteneriatul public-privat pentru inovare și transfer tehnologic.

Ideea de a pune la aceeași masă institute de cercetare, universități și companii private este o parte esențială a mandatului meu de ministru, prin care cercetarea și inovarea devin motor principal pentru dezvoltarea României viitorului. Un viitor mai bun, aici, acasă”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Institute de cercetare, universități și companii se vor reuni pentru a realiza un schimb de cunoștințe, experiență și practici în vederea dinamizării interacțiunii la nivelul eco-sistemelor de inovare românești.

România Viitorului își propune, de asemenea, să extindă rolul regiunilor în ansamblul sistemului de cercetare, dezvoltare, inovare. În contextul evenimentului, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est organizează o sesiune Demo Day în cadrul căreia start-up-uri românești vor prezenta produse și servicii inovatoare.

„Privit în contextul lansării Strategiei Naționale de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă 2022-2027, împreună cu Planul Național IV, evenimentul pe care îl organizăm își propune marcarea unui moment important în consolidarea colaborării dintre actorii interesați în domeniul CDI, în așa fel încât rezultatele cercetării și inovării să contribuie cât mai mult la dezvoltarea societății noastre.

Sperăm, așadar, ca întâlnirea dintre reprezentanții IMM-urilor cu experiență în acest domeniu cu cercetătorii din institutele naționale și universități să constituie un factor important pentru inițierea unor practici de co-creare eficiente și de impact. Ne bucură faptul că acest eveniment se va desfășura în prezența reprezentanților Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene deoarece în felul acesta ne putem aștepta în viitor la îmbunătățirea atitudinii în ceea ce privește evoluțiile preconizate”, a menționat prof. univ. dr. ing. Tudor Prisecaru, secretar de stat în cadrul MCID.

România Viitorului lansează o viziune curajoasă privind rolul cercetării, inovării și antreprenoriatului în societatea românească pe care ministerul își propune să o susțină activ prin coordonarea agendelor de cercetare ale mediului public și economic privat.

Din aceeași categorie...

Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

Licitație de 80 milioane euro pentru componenta de cloud dedicat a cloudului guvernamental

Licitația pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost deschisă ieri în  Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)…
Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

Miercuri, 27 martie, la Palatul Victoria, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Cancelaria Prim-ministrului, a organizat o masă…
Un singur punct de contact pentru toate instituțiile publice – astăzi a fost semnat contractul de implementare pentru Portalul Digital Unic al României (PDURo)

Un singur punct de contact pentru toate instituțiile publice – astăzi a fost semnat contractul de implementare pentru Portalul Digital Unic al României (PDURo)

Marți, 19 martie, în sala Transilvania din Palatul Victoria a fost semnat contractul de implementare al proiectului „Portalul Digital Unic…
Sari la conținut