Skip to content

Rezultatele în urma evaluării instalațiilor și obiectivelor din cadrul unităților de cercetare pentru a fi incluse în lista instalațiilor și obiectivelor speciale de interes național (IOSIN)

În perioada 05-20.04.2023 s-a desfășurat evaluarea IOSIN, conform calendarului publicat pe pagina web a  MCID.


Procesul de evaluare a vizat UCD în cadrul cărora există instalații și obiective speciale de interes național – IOSIN care au fost propuse spre includere în lista aprobată prin HG nr. 786/2014, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 690 din 22.09.2022, cu modificările și completările ulterioare.


În acest sens, au fost avute în vedere pentru evaluare un număr de  2 IOSIN pentru includerea în listă, în urma apelului pentru depunerea de expresii de interes lansat de către MCID.


În urma procesului de evaluare au fost acordate punctaje pentru fiecare din cele 10 criterii de evaluare. În urma aplicării mediei aritmetice (pana la diferențe de 10 puncte între evaluatori) s-au obținut punctajele totale pentru fiecare IOSIN evaluat.


Ambele IOSIN au obținut minim 70 puncte, calificându-se astfel pentru introducerea în listă ca instalații și obiective speciale de interes național.


Centralizatorul cu rezultatele evaluării

Nr.

crt.

INSTITUȚIE

IOSIN

Punctaj
TOTAL

1

INCD pentru  Fizica Laserilor Plasmei și Radiației- INFLPR

Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser- CETAL

85,33

2

INCD în Construcții, Urbanism și Dezvoltare  Teritorială Durabilă – URBAN – INCERC

Rețeaua Națională de Monitorizare și Protecție Seismică a Patrimoniului Construit (RNMPSPC)

73,33


În conformitate cu metodologia de evaluare, UCD pot depune contestații în perioada 24-26.04.2023, în format letric, la sediul MCID din strada Mendeleev nr. 21-25, Registratura MCID, sau în format electronic – pdf, la adresa de email secretariat.ditt@research.gov.ro. Contestațiile se depun exclusiv pentru nerespectarea procedurilor privind procesul de evaluare.

Din aceeași categorie...

România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor digitale

România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor digitale

În cadrul procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Comitetul de Politici Digitale din…
Sari la conținut