Skip to content

Eduard Mititelu, subsecretar de stat, a participat la World Government Summit 2023

Eduard Mititelu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), a făcut parte din delegația României care a participat în perioada 13-15 februarie la World Government Summit 2023 (WGS 2023), condusă de Mircea Abrudean, șeful Cancelariei prim-ministrului.

World Government Summit 2023, găzduit în Dubai, Emiratele Arabe Unite, este o platformă unică pentru ca liderii guvernamentali să se angajeze într-o discuție globală privind modelarea guvernelor viitoare. Această reuniune, la care  participă reprezentanți ai guvernelor, organizații, factori de decizie și experți din peste 190 de țări, are rolul de a consolida și de a permite guvernelor să identifice soluții pentru provocările viitoare care răspund așteptărilor crescânde ale cetățenilor la nivel global.

Reuniunea de anul acesta cuprinde șase teme principale: accelerarea dezvoltării și guvernării, viitorul societăților și al asistenței medicale, explorarea frontierelor, guvernarea rezilienței și conectivității economice, designul și durabilitatea orașului global și prioritizarea învățării și muncii.

„În deschiderea discuțiilor la WGS 2023 s-au punctat o serie de aspecte care practic dau trendul lucrărilor acestei reuniuni.  A fost abordat subiectul inteligenței artificiale și a eforturilor continue ce trebuie depuse în procesul de dezvoltare. Ambiția, încrederea și dorința de a identifica noi oportunități și soluții, sunt factorii care nivelează calea către a deveni un lider în orice domeniu tehnologic. De altfel, am rămas impresionat de unul dintre sloganurile întâlnite în deschiderea WGS 2023: «Suntem în prima secundă, a primului minut, din prima oră, din prima zi, a primului an de dezvoltare a tehnologiei». Cu adevărat, progresele tehnologice care se fac practic de la o zi la alta, cu efecte imediate în toate domeniile, ne determină să amplificăm eforturile și să regândim alocarea resurselor, totul pentru un scop final clar definit: binele fiecărui cetățean al lumii”, a declarat Eduard Mititelu.

În cadrul summit-ului, subsecretarul de stat a vorbit și despre rolul științei în elaborarea politicilor, unde a ridicat problema eficientizării transferului tehnologic și a mecanismelor necesare implementării cât mai rapide a noilor soluții de inteligență artificială, pornind de la seturi de date, procesare până la produs.

De menționat faptul că în ultimul deceniu, Summit-ul a găzduit un număr de lideri de gândire ca vorbitori cheie: Barack Obama, al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, Shinzo Abe, cel de-al 90-lea prim-ministru al Japoniei, Antonio Guterres, secretar general al Organizației Națiunilor Unite, profesorul Klaus Schwab, președinte al Forumul Economic Mondial, Elon Musk, fondatorul SpaceX și mulți alții.

Din aceeași categorie...

România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor digitale

România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor digitale

În cadrul procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Comitetul de Politici Digitale din…
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au semnat protocolul pentru primul program de dezvoltare a dronelor 100% românești

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au semnat protocolul pentru primul program de dezvoltare a dronelor 100% românești

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan și Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea au semnat marți, 05 noiembrie…
Finanțăm cu 24 de milioane de euro cele 7 Centre de Inovare Digitală din România pentru implementarea tehnologiilor inovative în companii și administrație

Finanțăm cu 24 de milioane de euro cele 7 Centre de Inovare Digitală din România pentru implementarea tehnologiilor inovative în companii și administrație

În ședinta de miercuri, 18 septembrie 2024, Guvernul României a aprobat Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea digitalizării prin Centrele…
Sari la conținut